Förberedelserna är redan i full gång för vigseln mellan José och Lovisa. Brudens klänning är beställd från England och är på väg till Sverige och Arboga. På torsdagen avslöjades det är det är de två som kommer att stå i centrum lördagen den 10 augusti med bröllopet i Heliga Trefaldighetskyrka. Medan Lovisa har beställt sin brudklänning från England, väljer José att låna någon av de medeltidsinspirerade dräkter som finns speciellt för arrangemanget.
Den är vit, enkel och fin, beskriver Lovisa sin bröllopsklänning.
De ser både mycket fram emot att få gifta sig under Medeltidsdagarna i Arboga.
Det blir kul att varje år fira vår bröllopsdag under just den här veckan, menar de två när bblat.se träffade dem och komminister Hans Fredrik Sillén under pågående bröllopsplanering.
Hans Fredrik beskriver ceremonin som en medeltida vigsel byggd på den svenska vigselförordningen från 1529. En vigselordning som i sin tur går längre tillbaka i tiden.
Den är väldigt nära det medeltida i till exempel vissa formuleringar, förklarar Hans Fredrik.
Trots att vigselordningen har många hundra år på nacken är den ändå lik den moderna, men med tillägget av vissa inslag på latin, tillägger Hans Fredrik.
Det blivande brudparet har sina rötter i Arboga och Köping. José har bott nära 20 år i Arboga och Lovisa har flyttat hit från Köping. De träffades redan som riktigt unga och är sina livs kärlekar, som de uttrycker själva. När José för en tid sedan ville fråga Lovisa om något, trodde hon att det gällde en förlovning. Men José gick rakt på sak och friade direkt till sin brud. Men när han skulle be den blivande svärfadern om hans dotters hand, var José riktigt nervös, berättar han nu.
På torsdagen var de på plats i kyrkan och för att ytterligare höja bröllopstemperaturen spelades det stämningsfull orgelmusik när de provgick altargången.
Både José och Lovisa har alltid gillat Medeltidsdagarna och det fann sig naturligt att anmäla sig som ett av paren som ville gifta sig just under augustiveckan. De blev det utvalda paret och lördagen den 10 augusti öppnas kyrkportarna just för dem och deras gäster.