Det skulle kunna vara en Bullerbyidyll. Lilla Nannberga med sina tio-femton hushåll består mest av röda stugor med vita knutar och så en gammal byskola.
Vägen är smal när den lämnar Arboga. Tolv kilometer senare har väghållaren inte ens penslar smala nog att göra streck på den.
Där ligger Nannberga. Och där vill skolans ägare öppna ett boende för flyktingbarn som ska slussas in i det svenska samhället.
– Vilket samhälle? Här finns ingenting för ungdomar, säger byborna.
– Jag kan förstå att det kan låta som om vi grannar säger ”gärna flyktingboende men inte här”, säger Sven-Olov Carlsson.
Sven-Olov och hans fru Eva var med och överklagade bygglovet i våras.
– Vi tycker att det är fel att sätta ut de här barnen i skogen så här. Det vi grannar kanske inte riktigt förstod då, var att vi egentligen aldrig haft något att säga till om när det gäller etableringen – utan bara om tekniska frågor kring bygglov.
I dag har Sven-Olov valt att inte gå vidare, han har släppt frågan, säger han.
– Nu blir det så här, det har jag förstått. Det gäller att vi inte kör fast i den här striden. Man måste tänka på barnens bästa. Och på personalen.
Konflikten i Nannberga handlar mycket om brister i kommunikation. När Bärgslagsbladet /Arboga Tidning tidigare i veckan mötte skolans ägare och initiativtagaren till boendet, Marita Bjursmarck, berättade hon om hotfulla telefonsamtal och bybor som inte hälsar på henne längre.
– Hon hälsar inte på oss. Hon har hela tiden valt att bara skriva lappar till oss grannar, säger Sven-Olov Carlsson och berättar att han tror att mycket bråk skulle ha undvikits om Marita Bjursmarck från början bjudit in till en information och diskussion.
– Vågorna hade nog gått höga på ett sådant möte också, men det hade nog rensat luften och vi hade sluppit den här typen av konflikt, säger han.
Att tekniska frågor om vatten och avlopp hamnat i fokus är inte så underligt, säger Sven-Olov.
– Vattenfrågan är nog så verklig här ute. Jag har själv fått borra flera hundra meter från mitt hus för att få vatten. Folk är oroliga för att ett boende med såpass många ska rubba grundvattnet.
– Men vi har som sagt lagt ned den här frågan. Nu hoppas jag bara att det blir bra för ungdomarna och att saker och ting blir normala i Nannberga i framtiden. Ett initiativ från Marita skulle inte avslås från oss.
Stämningen i lilla Nannberga är i botten. Byborna och ägaren till skolan misstror varann. Om några veckor hamnar flyktingbarn mitt i en bitter fejd om inget görs.